Nieuws

Laatste nieuwsberichten

26.04.2021

Afscheid Eric Brunekreef

Na enige jaren bestuurslid van de vereniging te zijn geweest, heeft Eric vol enthousiasme het penningmeesterschap op zich genomen. Daar komt best wat bij kijken, lidmaatschapsgelden, facturen voor advertenties in de dorpsbode en zo nog vele andere activiteiten en evenementen die bekostigt moeten worden. Daarnaast het verzorgen van de jaarrekening en de begroting; Eric had hier elke keer veel werk mee.

Lees volledig nieuwsbericht

15.11.2020

Klozum en Sinterklaas

Kinderklozum 3 en 4 december. Het bestuur van vereniging Dorpsbelang besloten om ook kinderklozum af te gelasten. Volwassen Klozum op 7 december :Ook hier kunnen we kort en krachtig zijn: we moeten helaas volwassen klozum en de daarbij behorende demasqué afgelasten. Sinterklaas intocht :Wij waren achter de schermen alweer druk bezig met de intocht van Sinterklaas op 21 november, maar vanwege de huidige RIVM- regels hebben wij besloten dat er dit jaar geen intocht zal plaatsvinden. Wij vinden dat het met de huidige corona-regels niet verantwoord is en onze traditie zo niet tot z'n recht komt. We hopen op begrip hiervoor. Bestuur vereniging Dorpsbelang

Lees volledig nieuwsbericht

15.04.2020

Bingo!!!

Een vakantie zonder bingo?! Dat kan natuurlijk niet! Dus slijp je potlood alvast scherp, warm de stembanden op en hang de mobiele telefoon aan de lader. Want we gaan tijdens de meivakantie gewoon aan de bingo! Alhoewel ‘gewoon aan de bingo’, iedereen natuurlijk vanuit zijn eigen huis. Je meldt je van te voren aan, waarop je van ons per mail/app de bingokaartjes toegestuurd krijgt. Vervolgens gaan we op woensdagmiddag 29 april live op Facebook. Wij draaien als vanouds aan het rad en roepen de nummertjes om, jullie strepen de cijfers weg en roepen vooral heel hard bingóóó bij een volle rij of kaart (en melden dat online). Het wordt vast en zeker een gezellige middag, met improvisatie en misschien een héél klein beetje chaos. Leuk dus! Doen jullie allemaal mee? En oh ja: er zijn natuurlijk geweldige prijsjes te winnen, gesponsord door Dorpsbelang! Aanmelden kan via een appje aan Lytje Willem: 06-33144136. En denk er dus aan dat je (helaas) alleen mee kunt doen als iemand van jullie gezin Facebook heeft.

Lees volledig nieuwsbericht

06.04.2020

Kleurwedstrijd

Lytje Willem heeft de geweldige kleurplaat die Klaas Sikkema in 1999 voor de VVV gemaakt afgestoft. Kleuren jullie allemaal mee? Stiften, kleurpotloden, verf, krijt, alles mag. En het leuke van deze kleurwedstrijd? Hij is voor alle leeftijden! En: je hebt altijd prijs. Alle eilander deelnemers aan de kleurwedstrijd krijgen een tegoedbon voor een ijsje bij de Halte. Daarnaast zal de jury - bestaande uit de VVV, Dorpsbelang en Lytje Willem - de mooiste creaties met échte prijzen belonen. Dit doen zij per leeftijdscategorie: 0-4 jr. / 5-8 jr. / 9-12 jr. / 13-18 jr. / 19-30 jr. / 31-50 jr. / 51-65 jr. / 66 +. Dus vergeet niet je naam, adres en leeftijd achter op de kleurplaat te noteren. De gemeente was zo vriendelijk om de kleurplaat op A3 voor ons af te drukken. Wil je meedoen? De kleurplaat is af te halen bij de SPAR. Liever downloaden en uitprinten mag ook, zelf geprinte A4’tjes maken evenveel kans op een prijs. Jullie kunstwerken kunnen t/m 3 mei ingeleverd worden, via de brievenbus van de Kittiwake.

Lees volledig nieuwsbericht