Over ons

Over ons

De Vereniging Dorpsbelang Schiermonnikoog bestaat sinds 1947 en is opgericht omdat de lokale bevolking meer activiteiten en sociale voorzieningen op het eiland wilde hebben.
Tegenwoordig zijn veel sociale voorzieningen (zoals bijvoorbeeld het Dorpshuis) meer centraal georganiseerd, waardoor ons werk nu voornamelijk bestaat uit het organiseren van activiteiten voor en door eilanders.
Festiviteiten als Koningsdag en Sinterklaas zijn voorbeelden van wat onze vereniging organiseert.

Ons doel

Wat wij ten alle tijd voor ogen houden, is dat een ieder vermaakt wordt door de activiteiten die wij organiseren. Onze activiteiten hebben dan ook een open en welkom karakter.
Daarnaast tracht onze vereniging het eilander leven in beeld te brengen door verslagen van ons, andere verenigingen of van de 'gewone man' uit te brengen in ons twee wekelijkse verenigingsblad De Dorpsbode.

Wat kunt u doen

Om ons te steunen, zodat wij alle leuke activiteiten kunnen blijven organiseren voor het prachtige eiland Schiermonnikoog, kunt u lid worden van onze vereniging.
U krijgt daar ons verenigingsblad De Dorpsbode voor terug. Deze verschijnt elke twee weken en wordt dan op uw deurmat bezorgd.
Verderop de site ziet u hoe u lid kan worden.
Heeft u wensen of ideeën Neem dan contact met ons op.
Wij horen graag van u!

Het bestuur

Joke Eijer

Voorzitster

Eric Brunekreef

Penningsmeester

Tineke Bargeman

Ledenadministratie

Jackeline Schuthof

Bestuurslid

Jappie Poortinga

Bestuurslid

Marieke Kremer

Secretaris

Autger Soepboer

Bestuurslid

Maak kennis met ons ereleden.

De Dorpsbode redactie

Francine Venselaar

Redactrice

Marja Been

Redactrice

Alberic Bruschke

Redacteur

Marjolein

Redactrice

Nathan Brinkman

Redacteur