Koningsdag 2022

Koningsdag 2022

Koningsdag 2022
Vereniging Dorpsbelang

Op woensdag 27 april vierden we eindelijk weer als vanouds Koningsdag op de Willemshof met een kindervrijmarkt, toespraken, oranjekoek en een middag bomvol activiteiten.
In alle vroegte legden de eerste kinderen hun kleedjes al neer om spullen te verkopen of om geld te verdienen met spelletjes. Rond 11.00 uur opende Dorpsbelangvoorzitter Wannes van der Veer het feest. Burgemeester Ineke van Gent hield een toespraak en kinderburgemeester Rinske van der Bijl las het gedicht De koning van Bellevue van Annie M.G. Schmidt voor. Daarna klonk het Wilhelmus en het eilander volkslied.
De rest van de ochtend was het een gezellige drukte op de vrijmarkt waar veel kinderen goede zaken deden.
Na lunchtijd waren er twee soorten activiteiten. Op de Willemshof had Lytje Willem een parcours uitgezet met allemaal verschillende (kinder)activiteiten. Schminken en knutselen, een stormbaan en veel verschillende soorten spelletjes. Wie zijn activiteitenlijst vol had, kreeg een stempel en mocht het enorme springkussenparcours op. Het springkussen was natuurlijk mateloos populair en ook zonder stempel mochten kinderen aan het einde van de middag naar hartenlust proberen zo snel mogelijk over de opgeblazen obstakels te lopen.
De tweede activiteit was een fietstocht over het eiland waarbij groepjes fietsers verschillende opdrachten moesten oplossen. Bij het inleveren van de oplossing mochten de fietsers een prijsje uitzoeken. Maar liefst 169 volwassenen en 66 kinderen gaven zich op voor de fietstocht.
En, hoewel de rest van Noord-Nederland in wolken was gehuld, scheen de zon veelvuldig op de Willemshof. Het was een topdag!