Maud Blok

Maud Blok is vanwege een ziekenhuis bevalling geboren in Groningen maar verder opgegroeid en nog altijd wonend op Schiermonnikoog, een echte eilander dus.

Voor haar opleiding toerisme woont ze een paar jaar van maandag tot vrijdag in Leeuwarden maar in de weekenden en vakanties is ze op het eiland. Al vrij snel weet Maud dat ze op het eiland wil blijven. De combinatie van werken in de bediening bij de 4 dames en het, zoals ze het zelf noemt, bijna ondernemer zijn in de wijnwinkel Moody’s is voor haar één die goed voelt.  Maud ziet voor zichzelf een toekomst op Schiermonnikoog in het toerisme, wat en hoe precies weet ze nog niet maar dat ze blijft op het eiland lijkt voor nu heel zeker.

Wat vind jij het grootste voordeel van wonen op het eiland?

De vrijheid antwoord Maud direct. Het gevoel dat je alle kanten op kan.  Heel paradoxaal als je bedenkt dat we omringd zijn door water.

Wat is voor jou het grootste nadeel?

Voor mij op dit moment de keuze aan winkels, alles wat we nodig hebben is er wel maar er is geen grote keuze. Ik ben dol op shoppen en dan ben je op het eiland toch zo klaar. Toen ik in Leeuwarden woonde kon ik op elk willekeurig moment de stad in en dat mis ik af en toe.

Mis je iets op het eiland?

Voor de jeugd is er weinig te doen. Ik heb stage gelopen op Vlieland en daar merkte je dat er meer te doen is voor de jeugd. De evenementen op Schier zijn voornamelijk gericht op de wat ouderen. Denk aan de wandelmaand en kamermuziek festival.  Ik zou het mooi vinden als er op Schiermonnikoog ook een soort muziekfestival o.i.d. wat meer gericht op de jeugd zou komen.

Welk seizoen vind je het mooist op het eiland?

Het voorjaar. Alles begint dan weer, het wordt weer een beetje drukker, het weer wordt beter waardoor je meer buiten kan zijn.

Wat zou je doen met een miljoen voor het eiland?

Ik zou het toerisme een boost geven door het organiseren van een mooi evenement/festival. Verder zou ik een openlucht theater laten bouwen. Het hoeft van mij niet nog drukker te worden op het eiland maar er is nog wel ruimte voor een mooi festival voor de doelgroep van 18- 25 jaar.

Wat vind je het leukste evenement/feest van Schiermonnikoog?

Pinksteren. Een feest waarbij iedereen bij elkaar is. Jong en oud. 4 dagen opstaan en doorgaan.

Vanaf welke plek op het eiland heb je het mooiste uitzicht?

Er zijn zoveel mooie plekken maar als ik er twee mag noemen zijn dat:

Bij paal 3 heb je een duinpan van waaruit je prachtig de zonsondergang kan bekijken en

op de dijk heb je aan de ene kant een prachtig zich op het dorp en als je je omdraait kijk je over het levendige wad.

Welke eilander zou je weleens in de spotlight willen zetten?

Paul Harthoorn.

Paul heeft als jonge vent veel meegemaakt met o.a. het overlijden van zijn moeder. En ondanks het grote verdriet is hij opgebloeid. Een sociale sterke vent. Hij is wat mij betreft de belichaming van een echte eilander. Zo heeft hij als jonge jongen de haan gestolen voor het Pinksterfeest, drinkt hij graag een drankje met zijn vrienden in de kroeg, rijdt met zijn quad over het eiland en is graag buiten in de natuur.

Heb je een tip en een top voor het Dorpsbelang?

Top. De organisatie van het Sinterklaasfeest. Sinterklaas op Schiermonnikoog is echt top.

Tip. Het zou mooi zijn als de jeugd wat meer vertegenwoordigd is/ betrokken wordt bij het Dorpsbelang. Zo kom je misschien op andere ideeën.